top of page
Search

ASSP-UBEȘTE 8.0 - 07-18 DECEMBRIE

Aflându-se la a opta ediție, ECA (Eveniment Caritabil Anual) reprezintă un proiect de suflet al ASSP-UB. În fiecare an, în preajma sărbătorilor, voluntarii noștri își iau în serios rolul de elfi și se adună în număr cât mai mare în zonele de interes ale Bucureștiului pentru a strânge donații din partea celor care vor să facă o faptă bună.


Fiecare ECA are în spate o poveste pe care încercăm să o aducem cât mai aproape de un final fericit. Există mii de oameni pentru care sărbătorile au o altă însemnătate. Pentru unii acestea nu se rezumă la cadouri, colinde și mâncăruri tradiționale, iar sărbătorile sunt doar o altă perioadă încărcată cu frici și lipsuri.


ASSP-UBESTE

Tocmai în acest context s-a născut ECA - un proiect prin care încercăm să îndeplinim vise și dorințe de pe lista Moșului. Anual pornim la drum, îmbrăcați în Moș Crăciun, elfi sau reni, pentru a strânge

donații. Este, de asemenea, încurajată și donația prin revolut sau cont bancar pentru oamenii din toată țara, care vor să simtă magia sărbătorilor chiar și de la distanță.


Colaborăm cu diverse asociații aflate în legătură directă cu cazurile pentru care luptăm, astfel încât banii strânși ajung în totalitate și în siguranță la persoanele care au nevoie de ei. Iar noi așteptăm anual, cu același entuziasm, următoarea ediție, știind că bucuria lor este și bucuria noastră.


Anul acesta ne dorim să le luminăm sărbătorile copilașilor de la Clinica de Oncologie Pediatrică Târgu Mureș. Sperăm să îndeplinim dorințele de Crăciun ale micuților, alături de asociația Little People, care oferă de peste 20 de ani servicii de suport psiho-emoțional copiilor și adolecenților bolnavi de cancer.


Zi de zi, specialiștii Little People desfășoară activități terapeutice alături de copilașii aflați la tratament. Discutând pe teme precum stima de sine, starea de sănătate și complianță la tratament, abordează anxietățile resimțite de acești mici luptători și îi învață cum să aibă curaj în fața bolii.


Ei sunt alături de micuții pacienți pe parcursul spitalizării, dar și după finalizarea tratamanentului, astfel încât ei devin parte a comunității de supraviețuitori de cancer - temerarii. Curajoșii cei mici beneficiază de întregul lor sprijin și de suportul marii familii care s-a format. Este greu de pus în cuvinte cât de importantă este prezența acestui grup de suport pentru supraviețuitori, căci aici ei pot găsi confortul și spațiul sigur de a fi vulnerabili în fața unor învingători care împărtășesc aceeași experiență - lupta împotriva unui diagnostic dureros.


Pentru ei există numeroase programe de suport psihologic, evenimente precum tabăra de vară, iar chiar acum asociația este în mijlocul pregătirilor Galei de Crăciun, context ce va aduce împreună 200 de tineri supraviețuitori pentru a celebra așa cum se cuvine încă un an fără cancer.Străzile Bucureștiului au fost, așadar, din nou împânzite de voluntarii ASSP-UB, pregătiți pentru

a-și umple cutiile de donații pentru cauza nobilă. Moșul și elfii lui s-au echipat cu cele mai groase haine din dulap, și-au luat în spinare sacul plin de voie bună și au pornit. Drumul a fost lung și troienit, dar spiridușii noștri au reușit să strângă până acum mii de zâmbete și urări calde, împreună cu suma de peste 15.000 de lei.


Povestea ECA nu s-a încheiat încă, dat fiind că mai avem de colindat. Între timp vom face și o mică oprire pentru a ne încălzi vocile la un Karaoke Party pe 16 decembrie și apoi încheiem cu un mare Christmas Party pe 18 decembrie - acestea sunt evenimente caritabile destinate strângerii de fonduri. Încurajăm participarea în număr cât mai mare, încât toți banii adunați vor merge către Clinica de Oncologie Pediatrică Târgu Mureș.


Așa cum sărbătorile de iarnă reprezintă o perioadă a mărinimiei și bunătății, ne dorim să profităm de ocazie pentru a reflecta asupra privilegiilor fiecăruia și pentru a ne aminti de ce suntem cu adevărat recunoscători. Din acest motiv, intenționăm să aducem magia Crăciunului și în casele celor mai puțin norocoși - oameni ce îi cer Moșului în loc de o jucărie, o șansă la o viață mai bună.Cazul pentru care luptă asociația Little People ne-a emoționat și impresionat enorm și sperăm să putem contribui la îndeplinirea dorințelor de Crăciun ale micuților pe care aceștia îi au în grijă.


Dacă doriți să donați pentru această cauză, Asociația Studenților vă pune la dispoziție și conturile prin intermediul cărora puteți face sărbătorile mult mai fericite copiilor bolnavi de cancer:


REVOLUT: 0741 127 509

ING: RO25INGB0000999911551512

NUME: NICOLA DELIA CHIRIAC

*adaugă în detalii: ECA 8.0


65 views0 comments
bottom of page